Emisiunea "Zestrea neamului" cu Maria Iliuț
Folclorul arată care sunt tendințele unei epoci. Să parcurgem așadar împreună acesy drum al cunoașterii adevăratelor valori care ne identifică și ne reprezintă ca neam. Și pentru că ne aflăm în toiul sărbătorilor de iarnă, venim în casele dumneavoastră cu o poveste de Crăciun, una adusă de Maria Iliuț tocmai din Bucovina.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Maria Iliuț
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Ciobanu
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Ciobanu

Vă invit și de această dată să vă aplecați urechea către cântecul unui interpret numele căruia nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Nu vom înceta niciodată să vorbim în cuvinte elogioase despre oamenii noștri de valoare, cei care merită, sau poate mai mult decât atât, trebuie să fie aduși în prim planul camerelor de luat vederi. Ei servesc drept exemplu pentru tânăra generație prin felul în care au știut să-și croiască parcursul artistic dar și prin modalitatea prin care au știut să preia și să transmită mai departe Zestrea neamului nostru, așa cum a făcut-o Mihai Ciobanu.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Valentina Cojocaru
Invitata emisiunii de astăzi a știut să adune în repertoriul său cântece a căror vers și linie melodică s-au contopit și au topit inimile tuturor spectatorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Nu cred să existe român care să nu cunoastă piesele: Văzu-i tinerețea mea sau Are mama doi feciori. Istoria acestor șlagăre o veți afla în emisiunea de astăzi chiar de la Valentina Cojocaru.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Valentina Cojocaru
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Sofia Vicoveanca (Partea I)
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Sofia Vicoveanca (Partea I)
Astăzi vă veți întâlni cu Sofia Vicoveanca, doamna cântecului bucovinean care spune așa: Mă gândesc cât de bun e Dumnezeu cu mine, că mi-a dat glas și suflet de dăruit oamenilor, că lumea mă iubește și nu m-a uitat și mă mai vrea încă pe scenă. Încă-s făloasă când pun pe mine opincuțele și-mi dau drumul glasului. Și dacă știu că mâine plec la drum să cânt într-un capăt sau altul de țară, costumul de azi e pregătit, scrobit și frumos împăturit, iar cântecele alese bine și repetate, fiecare cum e pus într-un sertar din inimă.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Sofia Vicoveanca (Partea a II-a)
Astăzi Sofia Vicoveanca revine cu noi dezvăluiri despre costumul popular de care nu se desparte niciodată și despre colecția pe care o păstrează la căsuța de la Vicov, despre Grigore Vieru, despre filmele în care a jucat și ce a făcut-o să accepte această provocare dar și despre poezia pe care o scrie în drum spre spectacole, sau atunci când vrea să-și alunge singurătatea și urâtul.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Sofia Vicoveanca (Partea a II-a)
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Adriana Ochișanu
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Adriana Ochișanu
Interpreta care ni s-a destăinuit în această emisiune a avut un debut foarte timpuriu în muzică. La vârsta de patru ani, vocea ei era deja imprimată pe bandă și răsuna în fiecare duminică la radioul național. Studiourile de imprimări și festivalurile concurs au însemnat primele încercări de a gusta din această meserie. Mama, a îndrumat-o pe Adriana Ochișanu încă de la primii pași împlinindu-și prin fiică, visul de a ajunge mare artistă.
Emisiunea "Zestrea neamului" In memoriam Ion CARAI
Ediția de astăzio dedicăm faimosului lăutar supranumit tatăl trompetiștilor din Basarabia. Ion Carai a fost un protector pentru tânăra generație și un bun povățuitor, fiind înzestreat cu multă înțelepciune. Astăzi i-am provocat pe câțiva dintre cei mai apropiați oameni ai marelui lăutar să-și amintească ce a însemnat pentru ei și pentru cultura noastră muzicală, trompetistul Ion Carai.
Emisiunea "Zestrea neamului" In memoriam Ion CARAI
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Simion Târșu
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Simion Târșu
Emisiunea de astăzi oglindește viața și activitatea unui trompetist a cărui nume stârnește admirație și aplauze. Din prea multă modestie, Simion Târșu a evitat de fiecare dată să vorbească la radio și televiziune despre parcursul său artistic dar nouă ne-a reușit să-l convingem că publicul își dorește să cunoască detalii despre mediul în care s-a format și cât a trebuit să muncească pentru ca trompeta să-l reprezinte.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Amihalachioaie
Mihai Amihalachioaie este bucovineanul care s-a înfrățit cu acordeonul reușind să iasă în evidență încă din anii de studenție. În 1989 a fost invitat la pupitrul dirijoral al orchestrei Busuioc Moldovenesc, reușind împreună cu colegii săi să facă din aceasta o bijuterie rară care în acele timpuri era la mare căutare.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Amihalachioaie

Emisiunea "Zestrea neamului", ansamblul folcloric "Opincuța"

țEmisiunea "Zestrea neamului", ansamblul folcloric "Opincuța"

În această emisiune vă vom spune istoria colectivului folcloric model Opincuța, care vreme de 25 de ani a crescut zeci de generații de copii, în spiritul celor mai înalte valori ale neamului nostru.
Zestrea Neamului cu Diamanta PATERĂU
Vă invit să ne stați și astăzi aproape deoarece interpreta pe care o aducem în prim-plan, ne va purta prin amintiri și ne va dezvălui istoriile cântecelor care au făcut-o cunoscută. Diamanta Paterău își trăiește începutul vieții la nordul Moldovei, satul Sofia, raionul Drochia. Suntem prima echipă de televiziune care i-a pășit pragul casei părintești așa încât emoțiile amintirilor o copleșesc și o fac să privească înapoi cu multă recunoștință.
Zestrea Neamului cu Diamanta PATERĂU
Zestrea Neamului-Festivalul "Nicolae Sulac", ed. a V-a
Zestrea Neamului-Festivalul "Nicolae Sulac", ed. a V-a
În această emisiune că propun să ne amintim de Nicolae Sulac, rapsodul nepereche al neamului nostru, cel care a cântat balada Miorița ca nimeni altul și a lăsat în urma sa sute de cântece, astăzi intrate în fondul de aur al folclorului basarabean. Cei care i-au cunoscut cântecul sau l-au auzit măcar o dată, au rămas vrăjiți pentru totdeauna, i-au rămas fideli până la sfârșit și vreau să cred că îi rămân fideli până astăzi.
Zestrea Neamului - Festivalul National "Ion Dolanescu", ed. a II-a
Cântecul l-a însoțit pe Ion Dolănescu de la naștere până la mormânt și cu adevărat el face parte din zestrea folclorică a românilor. Pentru că știu din mărturisirile colegilor lui de cântec, faptul că ne-a iubit enorm de mult pe noi, basarabenii, frații lui de peste Prut așa cum ne spunea, n-am putut lipsi de la cea de-a doua ediție a festivalului care-i poartă numele și care are drept scop descoperirea și susținerea tinerelor talente dar și aducerea în prim-plan a cântecelor domniei sale.
Zestrea Neamului - Festivalul National "Ion Dolanescu", ed. a II-a
Zestrea Neamului - In memoriam "Ion Dolănescu"
Zestrea Neamului - In memoriam "Ion Dolănescu"
Astăzi veți descoperi istoria de viață și de cântec a celui care a fost supranumit regele cântecului popular românesc - Ion Dolănescu.
Zestrea Neamului - Ileana Constantinescu. In memoriam Ion Dolănescu
Astzăi vă invit să urmăriți un interviu cu o mare cântăreață a folclorului românesc, dna Ileana Constantinescu, pe care am avut posibilitatea să o admirăm la 86 de ani împliniți pe scena celei de-a doua ediții a festivalui in memoria Ion Dolănescu.
Zestrea Neamului - Ileana Constantinescu. In memoriam Ion Dolănescu
Made on
Tilda