Emisiunea "Zestrea neamului" cu Larisa Ungureanu
Ne aflăm în incinta liceului de arte Alexei Stârcea, și nu întâmplător, dar să știți că invitata mea de astăzi, își desfășoară activitatea aici zi de zi. Veți afla de unde-și ia răbdarea, blândețea și dragostea de a lucra mai bine de treizeci de ani, zi de zi, cu copiii cărora le transmite din tainele artei. Vă invit să o cunoașteți pe Larisa Ungureanu.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Larisa Ungureanu
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Vasile Olaru
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Vasile Olaru
Astăzi echipa noastră de filmare va fi găzduită de un tânăr interpret care abordează mai multe genuri muzicale dar totuși a decis că în scenă va reprezenta cântecul popular moldovenesc. A făcut parte de-a lungul anilor din mai multe proiecte muzicale, printre care un loc aparte îl ocupă colaborarea cu Valentin Boghean, în studioul căruia am și realizat filmările. De această dată vom sta la povești cu Vasile Olaru.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Natalița Munteanu
Astăzi vom răscoli prin lada de zestre a unei interprete care atunci când își face apariția pe scenă, prezența ei este fără cusur. Trebuie să menționez faptul că multe a avut de trecut și de depășit în viața asta dar cu toate acestea, îi mulțumește lui Dumnezeu și se consideră o norocoasă. Astăzi suntem în casa interpretei, profesoarei, mamei și pur și simplu femeii Nătălița Munteanu.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Natalița Munteanu

Emisiunea "Zestrea neamului" cu dirijorul Petre Neamțu.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu dirijorul Petre Neamțu.

Astăzi vă vom povesti despre folclor cu un purtător de folclor în suflet, o personalitate care a păstrat în toți acești ani de activitate Zestrea neamului nostru împreună cu colectivul pe care-l diriguiește iată de 33 de ani. Nu mi-a fost ușor să-l conving să stăm de vorbă astăzi, poate din prea multă modestie, poate pentru că și-a văzut întotdeauna de muzică, de orchestră, de studenții cărora le ține cursuri și mai puțin a fost interesat de faima propriuzisă. Ne aflăm în incinta Filarmonicii Naționale, aici unde-și petrece o bună parte din timpul domniei sale, zi de zi, în repetiții. Mi-am dorit mult să stau față în față cu maestrul Petre Neamțu, dirijorul și conducătorul artistic al orchestrei FOLCLOR, pentru a-i cunoaște sufletul.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Viorica Cheptănaru
Astăzi împreună cu echipa de filmare vom fi oaspeții unei gazde alese. O interpretă îndrăgită de dumneavoastră, care a ales să plece la drum la braț cu cântecul popular. Bunicii domniei sale au învățat-o tot ce înseamnă tradițiile noastre strămoșești, bunătatea și asta încearcă să transmită și celor din preajmă. Dumnezeu a înzestrat-o cu talent dar să nu credeți că nu l-a și muncit pentru a-l aduce la desăvârșire. Vă invit s-o cunoașteți pe Viorica Cheptănaru.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Viorica Cheptănaru
Emisiunea "Zestrea neamului" despre Zestrea Domniței D'IA
Omul vine pe pământ pentru a primi și pentru a dărui la rându-i - iubire. Ediția de astăzi este realizată dintr-o mare iubire pentru portul tradițional românesc. Invitata mea de astăzi vă va inspira prin propriul ei exemplu și prin felul în care știe să simtă românește. Diana Toma este fotograf dar deține o colecție impresionantă de costume tradiționale din diferite zone ale țării.
Emisiunea "Zestrea neamului" despre Zestrea Domniței D'IA
Emisiunea "Zestrea neamului" Stela Botez
Emisiunea "Zestrea neamului" Stela Botez
Astăzi suntem oaspeții unei tinere interprete care este foarte prezentă în viața socială cu cântecul ei, cu cobza ei. Stela Botez vine din Codrii Tigheciului și visul copilăriei sale a fost să se facă artistă.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Maria Sarabaș
Suntem în ajunul unei sărbători împărătești foarte așteptată de toți creștinii din toată lumea, Înviera Domnului, și ne-am gândit să invităm în platoul nostru o artistă absolut specială. Știu că o iubiți și vă doriți să o avem invitată în emisiune și iată că după îndelungi așteptări marea întâlnire cu Maria Sarabaș s-a întâmplat.Vizionare plăcută.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Maria Sarabaș
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Tatiana Martin
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Tatiana Martin

De această dată venim în casele dumneavoastră cu o poveste de cântec a unei tinere interprete pentru care omenia, dragostea și bucuria sunt elementele care îi însoțesc pașii prin viață. Eu când am plecat în lume, de-acasă am luat cu mine, șapte ani, blândă povață, să-i am călăuză-n viață, spune Tatiana Martin.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Valentina Volontir
Astăzi suntem oaspeții unei interprete de muzică populară care vine dintr-o familie extrem de frumoasă de intelectuali de la nordul Moldovei. Mi-a plăcut și m-a impresionat foarte mult un fragment din copilăria domniei sale care vorbește despre momentul în care cânta cântece populare împreună cu tatăl ei la lumina lumânării în colțul hornului. Vă invit s-o cunoașteți pe Valentina Volontir.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Valentina Volontir

Emisiunea ''Zestrea neamului'' cu Lilia Focșa
Emisiunea ''Zestrea neamului'' cu Lilia Focșa

Nimic nu este întâmplător în lumea satului românesc. Nimic nu este întâmplător în tradiția noastră strămoșească pentru că acolo găsim sufletul românului care știe să se țină de rânduială. Ce poate fi mai frumos decât un cântec popular interpretat cu multă dragoste. Este adevărat, unii interpreți reușesc să se facă văzuți și auziți mai repede, alții însă, vin cu pași mici pe tărâmul afirmării așa încât poate se apropie cu mai multă sfială de meseria pe încearcă să o facă. Dar cer este faptul că și pe unii și pe alții îi caracterizează același lucru, dragul de cântat. Lilia Focșa este invitata mea de astăzi.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Vitalie Dorin
Astăzi vă vom spune povestea de viață și de cântec a unui violonist care vine de la sudul Moldovei și care își împlinește destinul aducându-vă bucurie prin muzica pe care știe să o creeze și să o interpreteze. Este tânăr dar a avut curajul să adune o orchestră formată din muzicieni profesioniști și să vă bucure inimile cu creațiile dumnealor și cu realizările frumoase.Vitalie Dorin este invitatul acestei ediții a emisiunii Zestrea neamului.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Vitalie Dorin
Emisiunea "Zestrea neamului". Festivalul dinastiilor de famili "La izvorul Osoiencelor"
Emisiunea "Zestrea neamului". Festivalul dinastiilor de famili "La izvorul Osoiencelor"

La izvorul Osoiencelor este festivalul ajuns la cea de-a V-a ediție, care o dată la doi ani reușește să ne scoată din cotidian. Surorile Osoianu reușesc să adune de fiecare dată dinastii de familie și să le scoată în scenă pentru a-și da concursul.
Emisiunea "Zestrea neamului". Invitată: Cristina Ceauș
Astăzi vrem să vă spunem o poveste de cântec care se dezvoltă de 4-5 ani. Nu are foarte multă vreme de când a început invitata mea de astăzi, Cristina Ceauș, să-și croiască parcursul artistic, însă prin foarte multă perseverență și muncă asiduă a reușit să-și creeze deja un repertoriu care să o reprezinte.
Emisiunea "Zestrea neamului". Invitată: Cristina Ceauș

Emisiunea "Zestrea neamului" cu Lucia Bejenari
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Lucia Bejenari
În această emisiune mi-am propus întotdeauna să scot în lumină cele mai frumoase calități și merite ale invitaților care ne-au prășit pragul, să-i provoc la sincerități, să le răscolesc emoții, purtându-i prin amintiri. Mi-am dorit întotdeauna să aflu care au fost provocările prin care au trebuit să treacă pentru a-și împlini un vis, un vis pe care mai mult sau mai puțin îl avem fiecare dintre noi în anii copilăriei, doar că nu toți ajungem să facem din cântec un crez. Invitata mea de astăzi a fost o norocoasă pentru că a avut întotdeauna în preajmă oameni dragi și apropiați sufletului ei care au știut să-i vadă talentul și să o încurajeze să meargă pe această cale, să facă studii, pentru a ajunge să-și desăvârșească acest dar cu care a înzestrat-o Dumnezeu. Datorită tatălui ei, care era un împătimit de muzică populară a crescut în casă cu cântecele rapsodului nepereche al neamului nostru – Nicolae Sulac, cel care i-a mângâiat copilăria cu cele mai frumoase texte și iată că atunci, poate nu conștientiza faptul că va ajunge să facă din muzică meserie, dar astăzi, probabil, tatăl ei, de colo de sus, o veghează și se bucură pentru realizările fiicei sale. Lucia Bejenari este invitata acestei emisiuni, vă invit să o cunoașteți.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Murzac
Artiștii, pentru a-și îndeplini misiunea, au nevoie ca oamenii din conducerea instituțiilor de cultură, să-i înțeleagă, să-i susțină și astfel să le facă drumul mai ușor. În discuțiile mele cu diferiți artiști mari ai folclorului de pe ambele maluri ale Prutului, am auzit deseori pronunțându-se cu mare admirație și cu mult respect, numele invitatului nostru de astăzi. Destinul a făcut să ne întâlnim acum patru ani și să-mi pună la dispoziție amintiri extrem de prețioase, iar eu i-am promis că într-o bună zi îi voi dedica o emisiune întreagă pentru că are multe să ne spună. Este vorba despre dul Mihai Murzac, cel care a deținut funcția de director al Filarmonicii din Chișinău, cel care vreme de 16 ani a lucrat alături de Nicolae Sulac, Serghei Lunchevici, Nicolae Botgros, cel care a adus-o pentru prima dată la Chișinău pe îndrăgita bucovineancă îndrăgită de toată lumea – Sofia Vicoveanca, cel care l-a adus la Chișinău pe Gheorghe Zamfir, pe care lo-a găsit tocmaila Paris. Și-a împlinit aceste visuri, împotriva regimului care nu era tocmai prietenos, în pofida a toate, a reușit să promoveze cultura noastră. Vă invit să savurați din poveștile lui Mihai Murzac.
Emisiunea "Zestrea neamului" cu Mihai Murzac
Made on
Tilda